De sloop van het Treslinghuis is uitgesteld tot 15 januari 2018 en deze datum lijkt nu toch wel definitief te zijn. Dat betekent dat wij, zonder tegenbericht, stoppen met onze dienstverlening (kantoorverhuur, zalenverhuur, grand café) op vrijdag 15 december 2017.

Het geeft ons dan een maand om daadwerkelijk het pand te ontruimen, waarna in februari 2018 de sloopwerkzaamheden zullen beginnen.

Natuurlijk zijn we achter de schermen al heel lang bezig met vervangende huisvesting. Alle inzet ten spijt, een mooie oplossing om het wijkcentrum met al diens gebruikers en activiteiten gezamenlijk over te zetten is niet gelukt, er is simpelweg niet een goede locatie beschikbaar.
De beoogde droomlocatie is nu de karakteristieke (huidige) Siebe Jan Boumaschool. We (de vele accommodaties in wijk en de bewonersorganisatie) werken nauw met elkaar samen om met de gemeente hier in 2020 een nieuw wijkcentrum te realiseren voor de Oosterparkwijk. We hopen dat u ons enthousiasme deelt!

We blijven als zalenverhuurder actief en proberen zoveel mogelijk aanvragen onder de brengen op alternatieve locaties in de wijk en omstreken en uw catering te verzorgen. U kunt uw vragen met betrekking tot ruimtes dus gewoon via de vaste kanalen blijven stellen (balietreslinghuis@werkpro.nl en 050-3171280)

En geen zorgen: ons succesvolle buurtrestaurant Grand Café Treslinghuis blijft natuurlijk in de wijk! We zijn trots u te kunnen mededelen dat we het prachtige Amsterdamse School pand aan de Zaagmuldersweg 3, beter bekend als ‘het oude politiebureau’, als nieuwe locatie hebben gevonden. De komende maanden zijn we druk bezig het restaurant vorm te geven zodat we begin 2018 u weer kunnen verwelkomen met heerlijke maaltijden in een unieke sfeer, versie 2.0 zullen we maar zeggen. Met een nieuw concept, nog meer gericht op gezond voor mens en milieu, maar met onze vertrouwde kwaliteit en prijzen. Alle activiteiten in het huidige Grand Café verhuizen uiteraard gewoon mee. Ook uw catering op locatie of afhaalmaaltijd kunt u hier blijven bestellen. U kunt dit zelfs beschouwen als een leuke nieuwe vergaderlocatie.

Wordt vervolgd allemaal, er zijn zelfs helemaal nieuwe plannen voor nog een nieuwe locatie/tijdelijk project, maar dat houden we nog even onder de pet. Hou de website in de gaten voor meer nieuws!

 

Namens het Treslinghuis,

Miranda Dontje
(projectleider)

 

Alvast voor in de agenda:

vr. 15 december Afscheidsdiner Grand Café Treslinghuis (reserveren noodzakelijk)

di. 9 januari  van 17:00-20:00 uur. Afscheidsfeest Treslinghuis. UPDATE: het afscheidsfeest gaat wegens de drukte rond de verbouwing en verhuizing helaas niet door. U kunt alsnog afscheid nemen van het Treslinghuis tijdens de voorstellingen van Moord in Plan Oost. Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om nog even na te borrelen.

4/5/6/7 januari en 11/12/13/14 januari Theaterproductie Moord in Plan Oost