KLEINE RUIMTES GROTER LATEN LIJKEN

0

Kleine ruimtes groter laten lijken

Alleen omdat een kamer in uw huis misschien klein is, wil dat nog niet zeggen dat het er zo uit moet zien en aanvoelen. Met een paar simpele trucjes kunnen zelfs de kleinste kamers ruim lijken.

Spiegel spiegel

Een van de eenvoudigste manieren om een kleine kamer groter te laten lijken, is door spiegels toe te voegen. Door licht, kleur en afbeeldingen te reflecteren, kunnen spiegels een kamer twee keer zo groot laten lijken. Plaats een zeer grote spiegel in een ruimte waar hij het licht kan maximaliseren, het uitzicht vanuit een aangrenzende kamer kan weerkaatsen of het landschap van een raam naar buiten kan vangen.

Verlicht

Het aannemen van een licht kleurenschema is een eenvoudige manier om de illusie van een veel grotere kamer te creëren. Kies neutrale kleuren, pastelkleuren of wit boven donkere of felle kleuren om meer licht te weerkaatsen en dingen ruimer te laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Doorzichtige raambekleding creëert het gevoel van grootte door meer licht binnen te laten. Lichtgekleurde tapijten of vloeren kunnen ook bijdragen aan het gevoel van openheid en extra ruimte. Denk er ook aan om geen stoffering of wandbekleding in vetgedrukte prints te kiezen. Je kan ook kiezen voor vitrage dit zorgt ook dat er meer licht de kamer in komt en je toch privacy wilt.

Laat je strepen zien

Muren decoreren in verticale strepen is een andere eenvoudige manier om een kamer groter te laten lijken. Omdat ze het oog naar het plafond trekken, creëren verticale strepen de illusie van extra hoogte.

Gebruik je illusie

Een slim kleurenschema kan een echte booster zijn voor een kleine kamer. Het schilderen van een lichtere tint dan de muren zal het verder weg laten lijken dan het in werkelijkheid is en het gevoel van extra afstand creëren. Door een plafond te schilderen dat lichter is dan de muren, voelt een kamer groter aan door een illusie van hoogte te creëren.

NATUURLIJKE MANIEREN OM JE HUIS GEWELDIG TE LATEN RUIKEN

Previous article

4 VRAGEN DIE U MOET STELLEN VOORDAT U EEN INTERIEURONTWERPER INHUURT

Next article

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *