HOE U UZELF DE PERFECTE BRAZILIAANSE WAX VOOR THUIS KUNT GEVEN

0

Of je nu comfortabel in een studio ligt of op een stoel in je eigen badkamer zit, Braziliaanse wax staat niet bekend als een eenvoudig proces – of als een pijnloos proces. Je kunt echter nog steeds proactief zijn terwijl je thuis waxt.

Brazilianen zijn misschien ontmoedigend, maar met deskundig advies (en een spiegel) hoeven ze dat niet te zijn. Hieronder alles wat u moet weten over Brazilianen thuis, inclusief tips om het proces zo pijnloos mogelijk te maken.

Hoe zorg je ervoor dat harde was de juiste (en veilige) temperatuur heeft?

De meeste waxbehandelingen thuis hebben duidelijke instructies over hoe lang het product moet worden verwarmd. Dat gezegd hebbende: “Het moet de consistentie zijn van koude honing”, zegt Nandi Wagner, hoofd schoonheidsspecialiste bij Bliss Spa in SoHo, die adviseert om een testpleister op je binnenste pols te doen om te controleren of het niet te heet of te vloeibaar is. Houd er rekening mee dat u waarschijnlijk na 10 tot 12 minuten harsen opnieuw moet opwarmen.

Hoe moet je de wax op je huid aanbrengen?

“Breng het in een wervelende beweging aan, alsof je pindakaas op een stuk brood doet. Dit zorgt ervoor dat je al het haar in de was opvangt. Als je klaar bent, moet de was ongeveer de dikte hebben van een kwart of nikkel “, legt Wagner uit. Zorg ervoor dat het uiteinde van de was zich op een plek bevindt waar geen haar is, zodat je er de beste grip op krijgt. Als de was kleverig aanvoelt – maar niet plakkerig – is hij klaar om verwijderd worden.

Op welke manier trek je wax om haar het beste te verwijderen?


Je wilt de tegenovergestelde richting van haargroei trekken, maar het kan lastig zijn om erachter te komen welke kant dat soms is. Een spiekbriefje: “Bij de meeste mensen groeit het haar naar het midden toe. Dit is biologisch – het haar is er om onze voortplantingsorganen te beschermen. Dus als je bovenaan begint, groeit het haar naar beneden, dus je wilt wervelen zet de was in een neerwaartse beweging en trek dan naar je toe. Als je achterin zit, doe dan het tegenovergestelde “, zegt Wagner. Wanneer u naar de zijkanten van uw binnenste dijen gaat, groeit het haar naar het midden, maar zijwaarts, dus u moet overschakelen van omhoog of omlaag trekken.

Hoe zit het met dat moeilijk bereikbare gebied? ‘Evolutie is niet zo geëvolueerd dat we de achterkant kunnen zien, dus dit is een moeilijk gebied om alleen te doen’, erkent Wagner. ‘Als je het probeert, wil je achterover leunen – niet zozeer dat je rug plat op de grond ligt, maar schuin – en aan één kant tegelijk werken.’

Hoe ruim je op na een Braziliaanse wax?

Boxbehandelingen omvatten vaak post-wax producten die de zachte huid kalmeren en extra wax verwijderen. Als je versterkingen nodig hebt, probeer dan extra overgebleven was te reinigen met kokosolie en de geïrriteerde huid te kalmeren met een koel kompres en toverhazelaar. “Blijf weg van geuren of crèmes met geur om irritatie te verminderen”, zegt Ismiel. Draag de komende 24 uur katoenen ondergoed en sla trainingen, stoom of sauna’s over – allemaal dingen die uw nog open follikels kunnen verstoppen.

DE BESTE HAARTIPS

Previous article

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN KOKOSOLIE? GEBRUIKT VOOR KOKOSOLIE VAN BAKKEN TOT SCHOONHEID

Next article

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *