Hoe u uw huis voldoende schoon kunt houden. vier dagelijkse routines

0

In mijn streven om het leven vollediger te leven, evalueer ik altijd dingen die ik in mijn leven wil opnemen en welke dingen ik NIET wil. Ik wil een mooi ingericht, schoon en georganiseerd huis hebben, maar er zijn ook andere dingen in het leven die voor mij belangrijk zijn. Ik wil dat mijn huis in orde is, dus ik ben vrij om relaties te koesteren en te genieten van het leven, maar ik wil geen slaaf zijn van mijn huishoudelijke routines.

Dus, hoe breng ik het allemaal in evenwicht? Ik hou het simpel.

In de loop der jaren heb ik gemerkt dat ik me kan concentreren op vier elementaire huishoudelijke routines die voor mij werken, en ik blijf bij hen. Ik kan natuurlijk andere dingen toevoegen, maar dit zijn de beproefde basis. Sommige heb ik van Flylady geleerd, sommige waren ideeën uit andere boeken die ik las als jonge bruid en velen zijn gewoon mijn eigen manieren om dingen te doen. Door het op te splitsen en te doen wat voor mij werkt, voel ik dat ik mijn leven kan beheren, in plaats van dat mijn huis mijn leven overneemt.

1. Ochtendroutines. Ik heb gemerkt dat een regelmatige ochtendroutine voor mij het beste werkt. Dit houdt op zijn minst in: een rustige tijd, het bed opmaken, een douche nemen (mijn handdoek ophangen als ik klaar ben natuurlijk!), Heel eenvoudige make-up opdoen en me aankleden tot aan mijn schoenen. Ik gooi altijd een lading wasgoed in terwijl ik me aan het aankleden ben. Ik merk dat als ik de dag met die paar dingen begin, ik overal klaar voor ben en me energiek voel om mijn dag aan te pakken!

2. Schone spoelbakken. Ik leerde het Fly lady-systeem al toen mijn zoon werd geboren. Ik zorgde voor hem en mijn twee meisjes van de basisschool en overdag keek ik naar mijn neef die vijf weken voor mijn zoon was geboren. Dat alles en parttime werken! Met vier kinderen die mijn kleine huis overnamen, raakte ik gefrustreerd over het feit dat ik te veel moest doen. Vlieg dame te hulp! Ze brak het voor me op en ik luisterde: altijd schone en glanzende wastafels. Interessant genoeg was het precies hetzelfde advies dat mijn moeder me als jong meisje leerde!

Ik volg dit principe zowel in onze badkamers als in de keuken. Iets over het streven naar die glanzende gootsteen weerhoudt me ervan vuile vaat in de keuken op te stapelen en icky dingen zoals haar en spuug ontmoedigen me elke keer als ik door de badkamer loop.

3. Het schoonmaken van waanzin. Sinds het begin van ons huwelijk hebben mijn man en ik gebruik gemaakt van wat we ‘schoonmaakwaanzin’ noemen om ons huis elke dag snel op te ruimen. Een schoonmaakwaanzin kan tien minuten of zelfs een uur duren. Maar iedereen doet mee, ook de kinderen. We rennen rond om dingen op te halen, dingen terug te zetten en in het algemeen dingen op te ruimen.

Soms concentreren we ons op één kamer; soms is het een hele huiswaanzin. Soms is het een taakwaanzin, zoals afstoffen of alle toiletten schoonmaken! Het werkt als een charme om in korte tijd een grote impact te maken. Zelfs één “schoonmaakwaanzin van 10 minuten” per dag houdt de frustratie weg.

4. Nachtelijke keuken opruimen. Elke avond maken we bijna zonder fouten de keuken schoon. We zetten de borden weg, vullen de laatste vaatwasmachine van de dag, vegen de toonbanken af en poetsen de gootsteen op. Er gaat niets boven wakker worden met een schone keuken om uw dag vanaf het begin minder overweldigend te maken.

Als ik mijn basisroutines heb, blijft mijn huis meestal ‘schoon genoeg’. Doorgaan met dingen betekent dat ik me zelden overweldigd voel door alles wat er moet gebeuren! Als mijn huis dagelijks wordt onderhouden, is het heel eenvoudig om af en toe een paar extra taken toe te voegen om dingen echt op te fleuren of dingen georganiseerd te krijgen.

BINNENLANDSE ZAKEN IDEAS: INTERIOR DESIGN, DECOR, EN LAY-OUT TIPS:

Previous article

Beste kamerplanten om je huis op te frissen

Next article

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *