Beste kamerplanten om je huis op te frissen

0

De modegril van zijdeplanten uit de jaren ’90 is een verre herinnering, vervangen door de behoefte om een groene sfeer te creëren die een verjongend shot van de natuur biedt ondanks zoveel technologie. Kamerplanten voor binnen verfrissen onze interieurs door gifstoffen uit de lucht te verwijderen, vocht toe te voegen aan droge omgevingen en alle soorten decoraties aan te vullen met interessante texturen en tinten, wat bewijst dat groen de nieuwe neutrale kleur is.

1. Baby tranen Plant

Laat je niet misleiden door de kwetsbare stelen van Soleirolia soleirolii; babyscheurplanten zijn taaie en veerkrachtige kamerplanten. Onaangedaan door de omstandigheden bij weinig licht die in de meeste huizen voorkomen, zullen babytranen groeien en zich verspreiden tot een mooie mat over een container van elke diameter. Probeer babytranen als bodembedekker aan de voet van een kleine boom in plaats van mulch. De schaal van bladeren van babytranen is ook goed voor terrariumarrangementen. Houd je plant constant vochtig voor de beste groei; als u de plant ziet verwelken, duidt dit op een behoefte aan onmiddellijk water geven.

2. Parelsnoer

Wat oud is, is weer nieuw, en dat geldt vooral voor macrame hangmanden. Je zou de standaard pothos kunnen plaatsen en elke week water kunnen toevoegen, maar een parelsnoerplant is slechts het exemplaar om de geweven planter de 21e eeuw in te leiden. Senecio rowleyanus is een vetplant en vereist veel licht en grond met een goede afwatering om te gedijen. Als je vrienden zin hebben in deze Afrikaanse inwoner, kun je de plant vermeerderen met stekken.

3. Rex Begonia

Met klimopvormige bladeren en gebrandschilderde kleurpatronen, voegen rex begonia’s elegantie en een gevoel van mysterie toe aan elke kamer die ze bewonen. Veel rex-begonia’s hebben kleurrijke rode of paarse haren die in overvloed groeien op hun bladeren en stengels, wat bijdraagt aan de persoonlijkheid van deze schaduwminnende planten. Rex-begonia’s waarderen regelmatig vocht, maar je mag ze nooit in een doorweekte pot laten zitten.

4. Snake Plant

Droge lucht van centrale verwarming en een paar overgeslagen gietbeurten zullen de pas van deze krachtige teler niet breken. De Sansaveria-planten, algemeen bekend als de moedertaal van de schoonmoeder, zijn goed bestand tegen omstandigheden met weinig licht, maar vertonen een mooiere schakering met wat zonneschijn. Slangenplanten zien er opvallend uit als ze in een lijn worden geplant, zoals een binnenhaag. Strappy bladeren halen gifstoffen als een gek uit de lucht, dus voeg er een paar toe waar luchtvervuiling een probleem is.

5. Dwarf Citrus 

Hoewel citrusplanten een beetje veel onderhoud vragen als kamerplanten, is de uitbetaling groot als je de uitdaging aankunt. Dwergcitrusbomen die zijn gekweekt om te groeien als kamerplanten zoals de Meyer-citroen of Trovita-sinaasappel, hebben veel licht nodig, dus een raam op het zuiden is een must. Bloei en vruchtvorming zijn het beste bij planten die een zomervakantie buiten hebben, waar sterk licht en een hoge luchtvochtigheid de kracht zullen vergroten. Zet je luchtverfrisser weg; de zeer geurige bloemen die verschijnen in de winter- en lentemaanden zorgen ervoor dat je huis heerlijk ruikt.

Hoe u uw huis voldoende schoon kunt houden. vier dagelijkse routines

Previous article

5 DINGEN DIE NIEMAND JE VERTELT OVER WONEN IN EEN KLEIN HUIS

Next article

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *