ALLEEN REIZEN ZONDER ALLEEN TE ZIJN

0

Misschien denk je al een tijdje aan je droomreis, maar het lukt je nooit om je dates te matchen met die van je vrienden. Of misschien zijn ze niet zo opgewonden als jij. Of misschien sta je open voor andere voorstellen, maar het lijkt onmogelijk dat je het eens bent met de bestemming.

Als je zo doorgaat, duurt het waarschijnlijk jaren voordat je slaagt. Als je het haalt. U onderneemt actie of er komt een tijd dat het te laat zal zijn.

Heb je er ooit aan gedacht om alleen te reizen?

Misschien, als je er niet over hebt nagedacht, is je eerste antwoord op deze vraag: “Nee, ik wil niet alleen reizen omdat ik me verveel of me eenzaam voel.” Als je erover nadenkt, blijf dan lezen.

In dit artikel wil ik u enkele sleutels geven die u kunt gebruiken om uw onwil om alleen te reizen te overwinnen en tips om het u gemakkelijker te maken om nieuwe mensen te ontmoeten terwijl u het doet. En ze zullen u niet alleen van dienst zijn voor uw reizen, maar u kunt ze ook morgen in uw dagelijkse praktijk toepassen.

Uiteindelijk hoop ik dat je ontdekt dat alleen reizen is alsof je in een achtbaan rijdt: de eerste keer is het eng, maar als je dat eenmaal hebt gedaan, stop je er niet mee om het te herhalen.

1. Angst voor wat ze zullen zeggen

Een van de grootste belemmeringen is meestal het beeld dat we geven aan mensen die ons kennen: we hebben het idee dat alleen reizen synoniem is met nederlagen en persoonlijk falen.

Als je gelooft dat de samenleving degenen die hebben besloten om te reizen, te leven of het alleen te doen, marginaliseert, gebruik dan je empathie en kruip in de huid van de mensen om je heen.

Wat zou je denken als je jaren had gedroomd om naar India te reizen maar geen metgezel kon vinden, en op een dag kom je erachter dat een kennis van jou alleen is gegaan, daar veel vrienden heeft ontmoet en nu al spaart om volgend jaar terug te keren ? Zou je medelijden met hem hebben of juist een zekere afgunst?

Terwijl ik me uw antwoord voorstel, kan ik u er alleen aan herinneren dat het ene is wat mensen zeggen, en het andere is wat ze denken. Zo werkt sociale druk. Als je alleen reist, zullen veel mensen je moed bewonderen en jaloers zijn op je vrijheid. Hoewel ze anders zeggen.

2. Angst dat er iets ergs met je gebeurt

Die momenten waarop je alleen gaat zijn, zijn echt het veiligst: in de rust van je kamer, in de trein of op het vliegveld. Bij de andere gelegenheden zul je met bepaalde voorzorgsmaatregelen geen andere moeilijkheden ondervinden dan die je zou hebben in de stad of gemeente waar je woont.

Denk er eens over na: wanneer u uw huis verlaat om ergens heen te gaan, heeft u dan meestal een probleem? Stel je nu voor dat je, in plaats van jezelf te zijn, uit een ander land komt en via exact hetzelfde pad naar dezelfde plaats gaat. Kom je een nieuwe tegenslag tegen als buitenlander?

Natuurlijk niet. De andere landen zijn niet per se gevaarlijker. Alleen reizen in Spanje is net zo gevaarlijk als alleen reizen in een ander land. Als u zich vooraf informeert en ingewikkelde sites vermijdt, zou u geen enkel probleem moeten hebben. Als ik mijn stad vergelijk met de veiligheid die ik heb ervaren tijdens het reizen naar bepaalde plaatsen in Azië, zou ik bang moeten zijn totdat ik brood ga kopen.

De angst dat er iets ergs met je gebeurt, is een denkbeeldige angst die meestal niet is gebaseerd op je eerdere ervaringen, maar op je overtuigingen. Eigenlijk maak je je geen zorgen over de mogelijkheid dat er iets ergs met je gebeurt. Je gelooft gewoon dat je niet alleen kunt zijn.

3. Angst om niet te weten hoe ermee om te gaan

Mensen hebben de gewoonte onszelf veel te straffen en onszelf weinig te belonen. Als we uit onze comfortzone moeten komen, zien we alleen problemen en rampen in plaats van kansen en uitdagingen. Maar de waarheid is dat mensen, eenmaal buiten dat gebied, slimmer worden dan je denkt. En dat geldt ook voor jou. Mensen zoeken onbewust van alle kanten naar hulpbronnen, en als dat niet het geval is, vragen ze de mensen die twee weken overleven in de puinhopen van een aardbeving.

Ik stel een oefening voor: denk even na over de goede of interessante dingen die je in je leven hebt meegemaakt, zoals een nieuwe baan, een date met de persoon die je leuk vond, de geboorte van een kind of de oprichting van een eigen bedrijf. Was je zenuwachtig

Goede dingen gaan altijd gepaard met angst omdat er een kans op falen bestaat, en het lichaam gebruikt die angst om ons de energie te geven die nodig is om falen te voorkomen. Faalangst is wat mensen de motivatie geeft om het te vermijden.

Diezelfde energie geeft je de kracht om jezelf verstaanbaar te maken bij de lokale bevolking, zelfs als je hun taal niet spreekt of om 3 uur ‘s ochtends een hostel te vinden. En als het je niet lukt, onthoud dan dat het vandaag niet veertig jaar geleden is: op bijna elke plaats vind je iemand die een beetje Engels spreekt, een politieagent die je kan helpen of een plek met internet om te communiceren.

Je kunt niet beslissen of je nerveus wordt of niet, maar je beslist wel hoe je de energie gebruikt die door je zenuwen wordt geleverd. Gebruik het om in beweging te blijven. Misschien denk je al een tijdje aan je droomreis, maar het lukt je nooit om je dates te matchen met die van je vrienden. Of misschien zijn ze niet zo opgewonden als jij. Of misschien sta je open voor andere voorstellen, maar het lijkt onmogelijk dat je het daarmee eens bent.Reizen voor de eerste keer kan een beetje eng zijn, maar de meeste mensen die hun eerste reis zonder gezelschap maken, beschrijven de ervaring als iets dat bijna mystiek is. Het gevoel van overwinning en zelfgenoegzaamheid na het alleen voltooien van een reis is onvergelijkbaar. En door zoveel tijd met jezelf door te brengen, leer je veel van jezelf. Natuurlijk moet het verplicht zijn in elk persoonlijk ontwikkelingsprogramma.

DEZE AROMATHERAPIE-DOUCHESTOMERS LATEN MIJN KLEINE BADKAMER AANVOELEN ALS EEN SPA

Previous article

4 OCHTENDOEFENINGEN OM DE STIJFHEID VAN HET LICHAAM TE BESTRIJDEN

Next article

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *